Épül az Elysium

Épül az Elysium

Bűnben születtél, más sok-sok generáció óta bűnben születsz, és ezt a bűntudatot örökíted évszázadok óta. Mesterien megkomponált bűnszervezet kifinomult és ravasz törvények és jól kiépített karhatalom mögé bújva irányít téged, hogy dolgozz és kielégítsd igényeit, Isten meghamisított írásával bűntudatot kelt benned már azzal, hogy megszülettél, és ez a bűntudat, a magadba vetett hit hiánya késztet arra, hogy sohase lázadj fel, sohase kérdőjelezd meg a mátrix légjogosultságát, és ha valahol lelked mélyén bizonytalanság ébred, akkor társaid ellen irányítsd dühödet. Akár hiszel Istenben, akár nem, akár keresztény vagy akár nem, az elit mindig gondoskodik róla, hogy bűntudatod legyen, bírái ítélkeznek feletted, csakhogy ne feledd, tartozol az uradnak és parancsolódnak.

A közpénzekből tervezett Debreceni elitiskola

A kasztosodás kezdete

Amikor megjelent a központosított hatalom Európában (az állam, aminek megalapítását évről-évre megünnepeljük, és ami eredetileg arra hivatott, hogy az egy területen élő népe(ke)t összefogja, irányítsa, a területet védje, gazdasági, politikai és egyéb stratégiákat állapítson meg, amit a közigazgatás és a karhatalom útján juttat érvényre), gyakorlatilag azonnal elindult a kasztosodás. Kastélyokban, palotákban élő, magukat szolgahaddal körülvevő királyok, császárok, fejedelmek uralták és sarcolták a földeken vagy kézművesként dolgozó tömegeket Európa-szerte. Az állam főként jogok áruba bocsátásából tartotta el magát (pl. vám és sójövedelem, a pénzverés és a posta bevétele), míg az egyház tized formájában szedte az adót.

Ebben a kasztrendszerben mindig is fontos volt az uralkodóház kedvében járni, a tűz közelében lenni. A nemesek és földesurak rangjuknak, birtokaiknak köszönhetően szintén élvezhették a társadalmi hierarchia előnyeit. A jobbágyok a földesúri szolgáltatások részeként terményük kilencedét fizették be adó gyanánt (miután persze leadták az egyháznak a tizedet, az államnak pedig a kapuadót, a hadiadót, a megye számára a háziadót), és munkajáradékot, azaz robotot is kötelesek voltak teljesíteni. Alkalmanként ajándékokat kellett adnia földesurának. Valljuk be, kiválóan működött ez a rendszer, hiszen nagy tömegek dolgoztak keményen, és munkájuk gyümölcsét jelentős részben arathatta le néhány család, a dologtalan urak.

Fegyelemre nevelés

Józan ésszel belegondolva felvetődik a kérdés: hogyan tudtak egy hatalmas tömeget rávenni arra, hogy alázattal, ellentmondás nélkül, kemény munkával élje le egész életét, és soha meg se kérdőjelezze, hogy a feljebbvaló milyen jogon veszi el tőle munkájának gyümölcsét.

A bűntudatban tartás mellett erre is kiváló eszköz volt a Biblia: „Adjátok meg azért mindenkinek, a mivel tartoztok: a kinek az adóval, az adót; a kinek a vámmal, a vámot; a kinek a félelemmel, a félelmet; a kinek a tisztességgel, a tisztességet.” (Pál levele a rómabeliekhez 13,7.)

Dolgozz és adózz! Azoknak, akik sohasem dolgoznak és sohasem adóznak. Ők az uraid és parancsolóid. Tőlük kérj engedélyt, ha bármit szeretnél csinálni, akárcsak házasodni. Hajtsd meg előttük a fejedet, mert elhiszed, hogy ők okosabbak, te pedig örökké tudatlan gyermek maradsz. Ha rosszat teszel, jön a büntetés.

Örülj, ha odadobják a koncot, már annak is örülj, ha egyáltalán dolgozhatsz, akár csak közmunkában, éhbérért, hogy ők luxusrepülővel utazhassanak a te pénzeden. Eszedbe ne jusson megkérdőjelezni, hogy joguk van-e erre. Ők eddig is ezt tették, és ezután is így fognak tenni.

Hitegetés

Fontos, hogy a reményt sohase add fel, és bízz mindig a jobb életben. Már pici gyerekként elhitették veled, hogy a bátor mindig nyer a végén, nekivág a szegény parasztfiú a nagyvilágnak szerencsét próbálni, a király pedig megjutalmazza: „Neked adom lányomat s fele királyságomat.” (Hoppá, mintha ilyesmi mostanában is történt volna!).

No persze ez csak egy-egy embernek adatik meg. A lényeg az, hogy legyen mindig remény. Ezért kell lottóznod is, és egy életen át készülhetsz gondolataidban a jólétre, de a végén csak a jobblétre számíthatsz.

A tudás privilégium

A tudás megszerzése mindig is veszélyes eszköz volt, az elit ezért folyton arra törekszik, hogy meghúzza a megszerezhető ismeretek határvonalait. Voltak idők, amikor az alattvalónak tilos volt írni-olvasni megtanulnia. A tudatlanságban tartásnak ma már ennél sokkal rafináltabb eszközei vannak, például a televízió a figyelmedet a saját életedről másokéra terelő szappanoperáival, a meghamisított hírekkel. De ott van az iskola is, ahol fölösleges információkat tömnek a fejedbe, no persze ott egyúttal azt is megtanítják neked, hogy sohasem rendelkezhetsz a saját időddel.

Pedig a tudás hatalom. Ezt ők nagyon jól tudják, így saját körük számára maximálisan biztosítják a megfelelő minőségű oktatást. Természetesen a te pénzedből. De már nem csodálkozol semmin, mert megszoktad, ők pedig egyre gátlástalanabbak. Szemed sem rebben, amikor azt olvasod, hogy közpénzekből, 3,2 milliárd forintért elitiskolát építenek, ahol óvodás kortól érettségig járhatnak az uralkodók gyerekei. Szemed sem rebben, hogy 45 millió forint a tandíj erre az időre, ha tehát egy családból két gyerek jár oda, akkor az évi tandíj 6 millió forint, hónapokra lebontva fél millió forint, és ebben nincs benne az étkeztetés. Miközben az átlagkereset (állítólag) havi 200 ezer körül van.

Már nem kérdőjelezel meg semmit, csak dolgozol, és már abban sem reménykedsz, hogy gyermekeidnek vagy unokáidnak jobb lesz. Mert ők, az elit uralkodók már mindent bebetonoztak maguknak. Feneketlen bendőjüknek semmi sem elég, és látványos, mérhetetlen gazdagodásukat nem tudják és már nem is akarják leplezni.

Az Elysium épül. És te oda nem léphetsz be.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .