Az elme hatása az anyagra

Az elme hatása az anyagra

Civilizációnk, a nyugati kultúra talán egyik legnagyobb csapdája az, hogy túlságosan megragadtunk az anyagi világban, és csupán azt vagyunk hajlandóak elfogadni és elhinni, ami kézzel fogható, vagy amit a tudomány statisztikailag, számokkal, elméletekkel igazolt, még ha saját tapasztalataink is emlékeztetnek rá időnként, hogy a fizikai valóságon túl létezik egy nem megfogható, nem megmagyarázható jelenség, egy láthatatlan szál elménk és a valóság között, ami összekapcsol bennünket egymással és a mindenséggel.

Talán sokan kerültek olykor már szinte megmagyarázhatatlan helyzetbe, amikor hirtelen eszükbe jutott egy rég nem látott dolog, és az mintegy varázscsapásra megjelent előttük. Vajon előre látták, hogy mi fog történni? Vagy netán befolyásolták gondolatukkal azt, hogy mi történjen?

J. B. Rhine biológus és felesége, Luisa az 1930-as években folytatott telepátiával és megérzéssel kapcsolatos kísérleteket, hogy továbbfejlessze Frederic Myers pszichológus (Duke Egyetem) elméletét a hatodik érzékről. Tudományukat parapszichológiának nevezték el. Tanulmányaik során többek speciális kártyákat és dobókockákat használtak, és azt vizsgálták, hogy az emberi elme képes-e előrelátni vagy még inkább befolyásolni az eredményeket.

A 70-es években aztán Helmut Schmidt fizikus véletlen számgenerátort (RNG) tervezett meg. Megállapította, hogy amikor a kísérletekben résztvevők mentálisan próbáltak hatni az RNG-re, annak teljesítménye a résztvevők szándékának megfelelően elhajlott. A kísérleti személy gombnyomással tippelt arra, hogy melyik lámpa gyullad ki a következő pillanatban.

Később a Princeton Egyetem tervezési anomáliákat (engineering anomalies) kutató laboratóriumának kísérlete igazolta Schmidt eredményeit. A résztvevők itt is képesek voltak szándékaiknak megfelelően rávenni az RNG-t magas vagy alacsony számértékek generálására.

 

 

A Noetic Tudományos Intézet (Institute of Noetic Sciencies – IONS), amerikai nonprofit parapszichológiai kutatóintézet, amelynek társalapítója Edgar Mitchell asztronauta, nem csak a korábbi eredményeket igazolta, hanem azt is, hogy a mentális állapot változásai és a megosztott, közös érzelmek szintén befolyásolják az RNG-k eredményeit.

A Roger D. Nelson tudós irányítása alatt álló Globális Tudatosság Projekt, az 1997-ben alapított nemzetközi laboratóriumi együttműködés célja a globális tudatosság és a fizikai rendszerek közötti kölcsönhatások vizsgálata. Ebből a célból véletlenszám-generátorokból nemzetközi hálózatot hozott létre, Nelson pedig megállapította, hogy a globális események, (9/11, választások, természeti katasztrófák stb.) összefüggésben vannak a hálózat statisztikai változásaival.

John Hagelin, ismert kvantumfizikus (korábban a CERN kutatója, jelenleg a transzcendentális meditáció (TM) mozgalom vezetője az USA-ban, valamint a Maharishi Menedzsment Egyetem elnöke) irányítása alatt tudósok végeztek társadalmi tanulmányt. Céljuk az volt, hogy bebizonyítsák, meditáció útján képesek befolyásolni az eseményeket, csökkenteni a bűncselekmények számát. 1993. nyarán 82 országból kb. 4000 ember gyűlt össze Washingtonban, és hat héten keresztül napi hat órán keresztül folytattak transzcendentális meditációt. A rendőrségtől beszerzett adatok szerint a brutális gyilkosságok száma kb. 20%-kal csökkent a TM kísérlet alatt a korábbi, majd a későbbi időszakhoz képest. A transzcendentális meditációt először Indiában 1975-ben, majd szerte a világon Maharishi Mahesh Jógi, indiai származású spirituális tanító kezdte tanítani.

http://www.worldpeacegroup.org/washington_crime_prevention_full_article.html

 

Egyelőre rejtély, hogy miként mennek végbe változások a folyamatokban az elme hatására, de a tanulmányok egyre inkább azt igazolják, hogy amerre a szándék és figyelem irányul, arra áramlik a rend titokzatos módon. A tudatosság és a fizikai világ között alapvető összefüggés létezik.

Víz manipulálása agyhullámokkal:

 

 

Az elme hatása az anyagra (a Noetic Tudományos Intézet videója magyar felirattal)

One thought on “Az elme hatása az anyagra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: